Down to earth, professioneel, creatief en doortastend typeren het beste Albertine van Nederveen.

Oefentherapeut Cesar


Albertine heeft in 1996 haar opleiding oefentherapie Cesar afgerond. Na deze opleiding is ze bij verschillende praktijken werkzaam geweest. Van 1998 tot 2012 heeft ze haar eigen praktijk Oefentherapie Cesar Voordorp gehad, tussen 2011 en 2015 had ze een eigen praktijk in het EMC Bosch en Duin en sinds eind 2015 is haar praktijk in het Paramedisch Centrum in Bilthoven gevestigd.

"Waar ik blij van wordt in de oefentherapie is dat ik mijn cliënten bewust kan maken van hun gewoonten in houding en beweging. Door goed naar mijn cliënten te luisteren en aandachtig naar hen te kijken kan ik adviezen geven en oefeningen aanreiken, door hen te laten voelen en te ervaren ontstaat (zelf)inzicht. Het geeft mij voldoening cliënten weer in hun eigen kracht te brengen. Met begrijpen, willen, kunnen, doen en volhouden vindt er gedragsverandering plaats. Daardoor worden doelen bereikt: De klachten verdwijnen en de cliënt gaat zich weer fit voelen”. Na mijn operatie aan mijn heup heb ik als patiënt de kracht van Oefentherapie Cesar mogen ervaren, zie ook het artikel bij therapie na een chirurgische ingreep.

Coach


In 2010 kwam Albertine in aanraking met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Systemisch werk en Transactionele Analyse (TA) bij Phoenix opleidingen in Utrecht. Om op deze manier inzicht te kunnen krijgen in eigen handelen en bewustzijn van 'mentaal' gedrag sprak haar erg aan. Dit is wat ze door geeft in de praktijk: "Bewustwording in zowel mentaal als bewegingsgedrag maakt mensen vrij. Het is fascinerend om te zien hoe gerichte oefeningen cliënten tot hun kern brengen. Ze kunnen de gewenste vervolgstappen zetten in hun eigen proces."

Uniek is de zelfstandigheid die Albertine heeft ontwikkeld. Dat is wat ze doorgeeft. Zelfstandig omgaan met uitdagingen. De baas worden over zaken waar je mee te dealen hebt. Door te kijken en het te benoemen, hoe lastig het ook mag zijn, neemt ze je mee en helpt ze je je eigen pad te volgen.

Oefentherapeut én coach

Albertine reikt handvatten aan, in een eigen gevormd ‘jasje’ als therapeut én coach. Ze laat je de achterliggende vraag zien. Fysiek en psychisch/mentaal. Als therapeut met Oefentherapie Cesar, als Slaapoefentherapeut en als coach met ACT, NLP, TA en Systemisch werk.

Deze combinatie is nou net zo mooi toe te passen bij mensen met slaapproblemen en chronische pijn. Waar juist de aanpak van zowel het fysieke én het mentale én het emotionele van belang is!

Haar missie is mensen te helpen, zonder een afhankelijk gevoel te creëren onder het motto:
“Zie mij het leven vieren en vier mee! Laat ons allen het leven vieren!”