Begin 2017 ben ik zelf geopereerd. Ik heb een nieuwe heup gekregen, de zgn Totall Hip Prothese. Hierdoor heb ik zelf ondervonden hoe het is om patiënt te zijn.... Een bijzondere gewaarwording, kan ik u vertellen. En ik heb daarbij het belang van de juiste instructie's ervaren. Ik ben volledig hersteld en kan alles wat ik weer wil! Hier onder een artikel over mijn ervaringen uit de plaatselijke krant.

Zomer 2017

Albertine van Nederveen (46 jaar) is 5 maanden geleden geopereerd door Dr. Stephan Vehmeijer. Ze kwam deze week langs in Bosch en Duin (op haar racefiets nota bene!) om te vertellen hoe het met haar gaat.

Albertine, de eerste vraag ligt voor de hand: zo jong en dan al een heupprothese?
Ik had heupdysplasie (kom en kop van de heup sluiten daardoor niet goed op elkaar aan), waardoor er bij mij al op jonge leeftijd slijtage van de heup ontstond, met heel veel pijn en beperkingen als gevolg.

En dan begint de zoektocht naar een goede orthopedisch chirurg?
Gezien mijn beroep oefentherapeut Cesar ben ik niet over één nacht ijs gegaan en heb ik mijzelf goed ingelezen over de mogelijkheden. Al snel kwam ik uit bij dr. Stephan Vehmeijer, bekend om zijn ruime ervaring op het gebied van de voorste benadering van de heup bij het plaatsen van een prothese. Na een eerste consult bij Orthoparc was ik direct overtuigd. Twee weken daarna was ik zelfs al geopereerd!

Maar dan ben je er nog niet? Zeker niet. Maar een goede start is zeer belangrijk. Gelukkig was mijn conditie al goed voor de ingreep, hetgeen een snel herstel bevordert. Een uur na de operatie stond ik al weer naast mijn bed, om voorzichtig de eerste stappen met mijn nieuwe heup te zetten, onder begeleiding van Ton Oskam, de fysiotherapeut van Orthoparc, die iedere patiënt direct na de ingreep mobiliseert.

Dezelfde dag naar huis, hoe beviel dat?
Een nieuwe heup in dagbehandeling, wat een openbaring! Het is vooral een kwestie van vertrouwen, de nieuwe heup kan immers direct volledig worden belast . Door de goede begeleiding van het betrokken team van Orthoparc voelde ik me al snel zeker genoeg. En diezelfde avond sliep ik alweer in mijn eigen bed, heerlijk! Een bijkomend voordeel is dat ook thuis de revalidatie direct kan beginnen.

Je werkt zelf als Oefentherapeut Cesar. Hoe kijk je naar Orthoparc als deskundige? Je spreekt immers vaak zélf patiënten? De efficiënte manier van werken spreekt mij ontzettend aan. De combinatie van de beste arts, de juiste anesthesie en directe professionele mo- bilisatie zorgt dat je als patiënt snel kunt functioneren en terug kunt keren in je normale en juiste bewegingspatroon. Daarbij gaf het vertrouwen en persoonlijke zorg van het vol- ledige team van Orthoparc me een boost om snel in beweging te komen. Terugkijkend ben ik erg blij en opgelucht met mijn keuze voor Orthoparc, het is mijn beste besluit ooit!