Bij opgroeiende kinderen komt er veel kijken.

Door het gebruik van telefoons en tablets zitten kinderen veel in een kromme houding met het hoofd nog extra naar voren uitgeschoven. Jammer, want juist in deze groeifase is het van belang om voor de lange termijn klachten te voorkomen. 

Leren omgaan met doorgezakte voeten, knikkende knieën en een slappe game-rug is belangrijk. Met de juiste manier van zitten stimuleer je de doorbloeding waardoor de hersenen optimaal kunnen functioneren. Van cruciaal belang om lesstof op te nemen, zowel in de les als thuis met het huiswerk. Een goed bureautafel is gewenst en niet voor de tv hangen of op bed het huiswerk maken.Rugstrekking en juist spiergebruik kan je léren toepassen. Het ziet er mooier uit en voelt ook uiteindelijk prettiger. 

Houdingsinstructies en spierversterkende oefeningen voor voet-en benen en romp helpen om de bewustwording te activeren. Daarbij is het belangrijk dit toepasbaar te maken, op school, aan tafel en tijdens het huiswerk. Ook helpt medical taping om het gevoel te stimuleren. Zowel voor de rug in de houding en voor op de benen