Bij baby's en/of kleine kinderen (tot 4/5 jaar) geef ik de voorkeur aan alleen behandeling aan zo mogelijk beide ouders. We plannen bij voorkeur een online sessie in, zodat je er beide bij kan zijn en je vragen kan stellen. Hiermee zetten we een gezamenlijke aanpak in. Dat geeft de meeste rust voor allemaal. Centraal staat: Wil het kind niet of kan het kind niet?

Samen kijken we wat er nou eigenlijk gebeurt. Albertine zoekt mee naar het haakje van het ontstane gedrag:

  • Welke plek heeft het kind in het gezin (oudste, middelste, jongste), 
  • Hoe is het verloop geweest van de zwangerschap, 
  • Hoe was de geboorte  
  • Hoe was de start (eerste uren en eerste weken) 
  • Hoe was het slaapgedrag voor de ‘problemen’ begonnen. 
  • Hoeveel uren slaapt het kind (zelfstandig) in de 24 uur

Hiermee komt er een gezamenlijke allround aanpak. Beide ouders hebben hun inbrengende  deel en taak. Inzicht en ‘kunnen’ staat hier voorop. Albertine biedt vooral praktische tips op maat waarbij iedereen in zijn/haar waarde wordt gelaten en het doel is het gezin weer beter te laten functioneren met een beter slapende baby/dreumes/peuter. 

Overprikkeling

Vaak zijn de kindjes overprikkeld. De vraag is waardóór? Er ontstaat een wisselwerking op dit gedrag wat in een patroon overgaat en je komt er niet meer uit. In de boeken/op internet staat dan nét niet jullie probleem omschreven.... Of het past niet bij jullie gezamenlijke visie. Dan is het juist fijn om op maat te kijken wat zinvol is. Samen gaan we op zoek wat de oorzaak en daarmee de aanpak kan zijn. Praktisch en haalbaar. 

Trauma

Soms is er een (aaneenschakeling) aan nare gebeurtenissen in het leven van een jong kind al aan de hand. Dit kan iets zijn bij de geboorte, na de geboorte, bij een val/ongeluk, een operatie of ziekenhuisopname/onderzoeken. Dit kan de reden zijn waardoor een baby/kindje overprikkeld is. 

Story-telling is dan een erg mooie interventie die gebruikt wordt als EMDR voor de preverbale trauma’s. Kinderen kunnen er zelf nog geen woorden aangeven, en hebben wel de nare lading al in de ervaring opgeslagen. Deze loskoppelen aan het kind helpt om innerlijke rust en vertrouwen (terug) te krijgen. Zie ook EMDR bij baby’s en jonge kinderen. 

 

De behandeling wordt vergoed uit de ziektekostenverzekering en er zijn geen kosten van eigen risico aan verbonden.