Albertine heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die in hun leven te maken hebben met chronische pijn. Zij is daarom ook aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Zij kan u begeleiden bij alle vragen die u rond uw pijn tegen komt.
Albertine is aangesloten het Netwerk Chronische Pijn. Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar|Mensendieck. Zij hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn. Alle aangesloten oefentherapeuten werken volgens een behandelwijze, die is opgesteld volgens de laatste inzichten in evidence based practice en patiënt gestuurde zorg. Zodat u kunt rekenen op een zorg die voor u op maat gesneden is. En die zich richt op het werken naar een betere kwaliteit van leven en bewegen.
Het Netwerk Chronische Pijn werkt samen met verwijzers zoals revalidatieartsen, anesthesiologen, reumatologen, revalidatiecentra, pijnpoli’s en andere professionals in de 1e lijn.
Lees meer op: www.netwerkchronischepijn.nl
Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel.
“Ik ben niet meer gefocust op wat ik heb, maar hoe ik daarmee omga. Ik ben er daarom minder mee bezig en kan de pijn soms zelfs even helemaal vergeten” – Patiënt J. de V.
"Mijn ervaring met de behandeling van Albertine van Nederveen als bewegings/oefentherapeute en als mentale trainster: Na een lange periode van chronische pijn,waarbij zelfs morfine geen verbetering bood werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Na onderzoek en een Scan luidde de diagnose “Stenose van de lage wervels” met “pseudoradiculair syndroom”. Ik had ernstige pijn , vooral in de onderrug en een bovenbeen. Was daardoor nauwelijks in staat te bewegen.In het ziekenhuis kwam ik ook nauwelijks aan bewegen toe.Na zes dagen werd ik door Neurologie verwezen naar Albertine van Nederveen.
Albertine heeft mij op de haar deskundige wijze bevrijd van de ernstige pijn, waardoor ik weer aan bewegen toekwam en wederom in staat was wandelingen te maken.Albertine oefende met mij en leerde mij hoe mentaal met pijn om te gaan. De pijn medicatie kon snel afgebouwd worden.We hebben samen doelstellingen gezet voor de toekomst. Het bleek dat deze doelstellingen eerder bereikt werden dan ik verwachtte.Ik heb ervaren dat haar wijze van handelen en mentale hulp een effectieve bijdrage heeft geleverd.Ook de empathische houding tijdens haar werk heb ik zeer op prijs gesteld.Door ijverig de oefeningen, die ik van Albertine leerde, uit te voeren, heb ik enorme verbeteringen geboekt.Kortom : Het leven is weer aangenamer geworden." 2019 Dhr M.C.M.B., 81 jaar.
Behandeling
Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan weer dingen kunnen DOEN. Een combinatie van fysieke, emotionele en mentale oefeningen (zie onderdeel ACT hieronder) worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Voor de een is dat "vaardigheden die belangrijk zijn om weer 'normaal' te kunnen leven" of voor de ander "beter omgaan met mijn spanningen". Via haalbare doelen komt er weer grip op uw klachten en kwaliteit van leven wordt weer verbetert. Belangrijk is bewust worden van de eigen mogelijkheden. Hierdoor wordt het vertrouwen in eigen lichaam hervonden. Activiteiten zoals werk, sport, bezigheden met familie en of vrienden kunnen weer opgepakt worden. Niet de pijn bepaalt maar de persoon zélf bepaalt het leven. Samen werken we om ook de fysieke belastbaarheid met GRADED ACTIVITY weer op te kunnen gaan bouwen.
ACT bij chronische pijn
ACT als interventie bij chronische pijn is een erg helpend. Door bereid te zijn niet meer de dupe te worden van de belemmering die je door de de pijn steeds ervaart, WIL je wat anders. Je ontdekt dat het vermijden van de pijn meer last en spanning oplevert. Als je de pijn de ruimte geeft en je eigen interesses en kracht weer gaat herpakken kom je in een positieve spiraal terecht. Dan volgt dat je uit je vaste patronen en mechanismes stapt en je eigen IK onder ogen wil komen. Je bereidheid is de tool die je verder brengt los te komen, er anders naar te kijken, ervaren en doen. Door oefeningen te doen, en anders te gaan 'voelen' doe je ervaringen op die meer of weer bij jezelf passen. Je laat het touwtrekken met 'het monster' los en gaat je eigen drive volgen. Met ontspanning en mindfulness voel je weer dat je meer bent dan alleen 'de pijn'. Vervolgens krijg je weer plezier in de dingen, wat ontspanning geeft en dat geeft weer een rustiger gevoel in je lijf. Je leert flexibeler met jezelf omgaan.